Aljazović isključen iz SBiH: Radio kolegama iza leđa

Aljazović isključen iz SBiH: Radio kolegama iza leđa


 

Argumentu je potvrđeno iz više izvora u Brčkom da je Abdulah Iljazović isključen iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu!

Naime, Iljazović je u skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine “ušao” ispred NiP-a, no zbog neslaganja sa rukovodstvom ove partije odmetnuo se u nezavisne, da bi nakon nekog vremena pristupio SBiH-u.

Nakon izvjesnog vremena počeo je aktivno da radi na smjeni Gradonačelnika Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijada Nišića i predsjednika SBiH-a u Brčkom, a u tome mu je pomoagao i Bahrija Ribić, zastupnik SBiH-a u skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, te su ih stranački organi obojicu isključili u avgustu prošle godine.

Ipak, nakon žalbe Ribić je potvrđeno isključenje, a Iljazović je vraćen, no nije uputio žalbu kako bi formalno bio vraćen u redove SBiH-a u čijem je zastupničkom klubu i u čijem radu stranke aktivno učestvuje.

Argumentu je potvrđeno da će ovih dana iz Centrale SBiH-a u Sarajevu u Brčko biti dostavljena i Odluka o Iljazovićevom isključenju što će biti i definitivno kraj Iljazovićevom djelovanju unutar SBiH-a.

Za sada ni od Iljazovića, ali ni iz SBiH-a nema zvanične informacije o ovome slučaju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija