Alma Čolo počinje da se bavi advokaturom

Nekadašnja visoka funkcionerka Stranke demokratske akcije Alma Čolo ubrzo počinje raditi – kao advokatica!

Bila je članica Predsjedništva SDA, zastupnica i delegatkinja te partije, Stranku je predstavljala u mnogim pregovorima, vodeći računa o pravnim detaljima… Nakon prošlih općih izbora dala je ostavku na sve funkcije.

Danas je na svom Facebooku saopćila da se počinje baviti advokaturom.

“Čovjek ne može upravljati svojim životom, pa ni svojom profesionalnom karijerom. Može se truditi da to sve ide u nekom željenom pravcu, ali nema garancije da će to tako i biti. Kada se nakon niza godina osvrne unazad vidi da je skoro sve ono što se dešavalo u životu imalo neki svoj smisao. Imalo svoje “zašto” i svoje “zato”. Ponosna sam zbog svih poslova koje sam radila u punom kapacitetu, onako kako sam smatrala da je ispravno i najbolje. Ponosna sam na posao tužioca i zamjenika tužioca, pravnog savjetnika člana Predsjedništva BiH, članice Komiteta za pravna pitanja i ljudska prava Vijeća Evrope, predsjedavajuće BH delegacije u Vijeću Evrope, predsjedavajuće Ustavno-pravne komisije Parlamentarne skupštine BiH, izvršne direktorice za pravne poslove, sekretara privrednog društva, stručne saradnice u republičkim organima uprave SR BiH i R BiH… Od iduće sedmice novi posao. Advokat. Advokatima je zabranjeno da se reklamiraju. Samo kažem da počinjem, uz Božiju pomoć”, napisala je Čolo na svom Facebook.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79