(VIDEO) Prepoznajete li lopova koji je pokušao ukrasti Golf-a u Sarajevu

(VIDEO) Prepoznajete li lopova koji je pokušao ukrasti Golf-a u Sarajevu


Tokom današnjeg dana dogodio se pokušaj krađe putničkog motornog vozila marke VW Golf 6 GTI od strane za sada nepoznatog muškarca.

Nemili događaj dogodio se u popodnevnim satima oko 15h u sarajevskom naselju Čengić Vila.

Cijeli slučaj je prijavljen policijskoj stanici MUP-a Kantona Sarajevo koja intenzivno radi na prepoznavanju i lišavanju lopova.

Vlasnik vozila nudi novčanu nagradu za bilo kakvu informaciju o ovom muškarcu.

Pogledajte video snimak kojeg je zabilježila sestra od vlasnika koja je uočila nepoznatu osobu u njihovom automobilu.

Vlasnika automobila možete dobiti na broj 062 376 621

Evo nekoliko savjeta i preporuka kako zaštititi vozilo od krađa:

Parkiranje na sigurnim mjestima: Kada god je to moguće, parkirajte vozilo na osvijetljenim mjestima koja su dobro vidljiva i prometna. Ako imate garažu, koristite je za parkiranje vozila.

Upotreba sigurnosnih uređaja: Instalirajte alarmni sustav u vozilo koji će upozoriti na pokušaj krađe. Također, razmislite o korištenju dodatnih sigurnosnih uređaja poput mehaničkih brava na volanu ili kotačima.

Zaključavanje vozila: Uvijek zaključavajte vozilo i provjerite jesu li svi prozori zatvoreni prije nego što napustite vozilo, čak i ako ste ga parkirali na kraće vrijeme.

Ne ostavljajte vrijedne stvari u vozilu: Ne ostavljajte vidljive vrijedne predmete poput novčanika, torbi, mobilnih uređaja ili drugih dragocjenosti u vozilu jer to može privući potencijalne kradljivce.

Koristite GPS praćenje: Razmislite o instaliranju GPS praćenja u vozilo kako biste mogli pratiti njegov položaj u stvarnom vremenu u slučaju krađe.

Pazite na ključeve: Pazite gdje ostavljate ključeve vozila i ne ostavljajte ih na vidljivim ili lako dostupnim mjestima, kao što su javne površine ili ključni kuke u blizini vrata.

Informirajte se o sigurnosnim značajkama vozila: Ako kupujete novo vozilo, informirajte se o sigurnosnim značajkama koje su dostupne i kako ih ispravno koristiti kako biste maksimalno zaštitili vozilo od krađa.

Slijedeći ove savjete i preporuke možete smanjiti rizik od krađe vašeg vozila i osigurati v eću sigurnost.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija