Almiru iz Srebrenika ne daju da zdravstveno osigura bebu od 23 dana: “4 dana sam ganjao papire i ništa”

Redakciji portala Crna-Hronika javio se Almir Šestan iz Srebrenika koji tvrdi da mu nadležne osobe iz Centra za socijalnu skrb u Srebreniku ne da da tek rođenoj bebi izvadi zdravstveno osiguranje na koje ima pravo kao i svaki građanin Bosne i Hercegovine.

Kako Almir tvrdi, problem mu pravi socijalna radnica Ramiza M. koja ga danima zavlači. Almir živi u vanbračnoj zajednici sa svojom suprugom, nije zaposlen kao ni njegova supruga.

Po zanimanju je majstor koji radi na dnevnicu kako bi prehranio svoju porodicu.

Almir kaže da nadležne institucije iz Centra za socijalnu skrb u Srebreniku ne žele da osiguraju bebu, pa ni da on plati osiguranje.

“Sve preglede i vakcine za bebu moram plaćati.  Moja curica ima rodni list, državljanstvo ove zemlje, a rodila se i nema pravo na ništa. Izgubio sam sva prava na birou jer se u koroni nisam javio u roku od 7 dana. Završio u karanteni, platio kaznu od 527 KM. Možda je najbolje da tražim azil za moju suprugu i moje dijete jer ovdje gdje god da se pojavim sam građanin drugog reda. Nemam nikakvih prava.” – tvrdi Almir Šestan za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79