Amar je obolio od leukemije, potrebna mu je pomoć dobrih ljudi

Amar Kovačević iz Breze ima 24 godine, a umjesto da studira i uživa u životu, on se bori da preživi i dane provodi u bolničkom ili kućnom krevetu. Potrebna mu je pomoć dobrih ljudi kako bi dobio ovu životnu bitku.

Amar je 2012. godine dobio trombozu noge, ali zbog, kako kaže njegova majka Elvira, neadekvatnog liječenja doživio je moždani udar 6. januara 2015. godine.

“Bio je klinički otpisan, i danas je otpisan, ali uz Božiju volju se borimo. Stanje se pogoršavalo. Radili su mu biopsije kostiju, genetiku i potvrđeno je da ima trombofiliju od koje se krv sama zgrušava. Dali su mu Clexan od kojeg je dobio moždani udar. U maju 2015. godine poslali su nas u Zagreb na dodatne pretrage. Rekli su nam da je 99 posto dobio moždani udar zbog tog lijeka. Propisali su injekcije Arixtra koje su skupe i nema ih u BiH. U augustu mu je otkrivena i leukemija”, kazala je uplakana majka.

Nadali su se da će Amar biti bolje, ali nije bio. Prebacili su ga u Sarajevo kod tetke kako bi bio bliže bolnici. Analizom je utvrđeno da mu sestra može biti donor koštane srži za transplantaciju, ali njegova porodica nema novca da je plati. Nemaju novca ni da plaćaju liječenje na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, odnosno lijekove koje moraju kupovati. Ostalo im je vrlo malo injekcija i strahuju šta dalje.

“Nešto ide na recept, ali većinu kupujemo. Sada treba u bolnicu jer ima povišen nivo željeza, ali nisam u mogućnosti da ga odvedem. Voljela bih da barem njemu mogu omogućiti adekvatnu ishranu, voće, sok… Ali živimo od 400 KM penzije mog muža koji je bio rudar, a imamo dva kredita i ne stižemo ni redovne dadžbine”, kazala je Elvira.

Porodica Kovačević moli sve dobre ljude da im pomognu u Amarovom liječenju kako bi dobio šansu da počne živjeti koliko-toliko normalno. Samo transplantacija košta 68.600 eura.

Ukoliko ste u mogućnosti pomoći uplate možete izvršiti na sljedeći način:
UniCredit Bank
Ime i prezime: Amar Kovačević
Broj: 3386902564492323
Adresa: Franjevačka 93, 71000 Sarajevo
SWIFT: UNCRBA22
IBAN: BA39 3385802838628152

Više informacija potražite od majke Elvire na broj telefona 062 805 177.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments