BiH Američki ambasador Eric Nelson jasno poručio Draganu Čoviću: Ne smije biti blokada!

Američki ambasador Eric Nelson jasno poručio Draganu Čoviću: Ne smije biti blokada!

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Eric Nelson danas se sastao sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Tokom razgovora Nelson je poručio kako “formiranje Vlade Federacije BiH, reforme integriteta izbora i funkcija države ne smiju biti blokirani i trebaju nastaviti se odvijati paralelno.

Ambasador se danas sastao sa drugim zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem kako bi poručio da pokazivanje ozbiljnosti na putu EU znači dijalog i djelovanje na ograničena, ali značajna poboljšanja izbornog procesa, integriteta pravosuđa i vladavine zakona – objavljeno je na zvaničnom Twitter profilu Ambasade SAD-a u BiH.

I prvi čovjek HDZ-a je na Twitteru objavio kako se sastao sa američkim ambasadorom.

Sa ambasadorom Ericom Nelsonom o hitnoj potrebi potpune provedbe Sporazuma o Mostaru i o izmjenama Izbornog zakona BiH koji ostaje visoki preduslov za naše članstvo EU 2021. godine, kao i svih ostalih 14 prioriteta Evropske komsije – napisao je Čović prenosi N1

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM