Američki ambasador Michael Murphy: Ovo je prilika da odlučite koga želite da vas vodi u naredne četiri godine

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michael Murphy na dan općih izbora u našoj državi obilazi biračka mjesta.

Članovi biračkih odbora su s ambasadorom razgovarali o sistemu glasanja.

– Ovo je važan dan za BiH. Ovo je dan izbora i dan izbora je važan za svaku demokratsku zemlju. To je prilika za glasače da odluče koga žele da ih vodi u naredne četiri godine, a oni koji su to radili u prethodne četiri godine odgovorni su za dobre stvari, ali i loše koje su radili. Nadam se da će veliki broj ljudi izaći na birališta i glasati da bi utjecali na bolju budućnost svoje zemlje zato mi je drago što sam jutros vidio ovoliko glasača na ovom mjestu. Integritet ovoga procesa je od ključne važnosti. Ako glasači vide da se dešavaju stvari koje ne bi trebale da se dešavaju onda treba da ulože žalbu. Pošto je u demokratskom sistemu neophodno aktivno učešće svih glasača, ja apeliram na njih, ako nešto takvo uoče, da se žale. To se dešava u svakoj demokratiji, uključujući i moju. Hvala – poručio je ambasador Murphy.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79