Vodostaj Save kod Gradiške je u naglom porastu: Rijeka nosi sve pred sobom

Vodostaj Save kod Gradiške je u naglom porastu a prema procjeni lokalnih ribara, tokom prethodne noći i jutra nivo je povećan za nekoliko metara, u poređenju sa jučerašnjim danom.

Ipak, mnogi su iznenađeni velikim protokom vode i sa obale posmatraju ovu naglu promjenu. Vlasnici čamaca i brodova pokušavaju ukloniti gomile smeća koje se formiraju uz obalu.

– Ovo je posljedica višednevne kiše u cijelom regionu, posebno uzvodno od Gradiške. Čak je vidljivo, sa obale, kojom brzinom se povećava vodostaj. Sava nosi velike količine smeća i grana. To ugrožava manje brodove i čamce a nakuplja se i na stubove savskog mosta. Ne vidim opasnost od izlijevanja ali, ukoliko se nastavi kišni period, sve je moguće – kazao je za Srpskainfo mještanin Jefto Stefanović.

Ostali naši sagovornici ističu da je sunčan nedjeljni dan i najava meteorologa da slijedi poboljšanje vremena u ovom području, ipak ohrabrujuće piše Srpskainfo

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79