Amerika tražila od Srba da oslobode kosovske policajce, Srbi im odredili pritvor

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Kraljevu odredio je pritvor trojici kosovskih policajaca koje su uhapsile srbijanske snage, a Više javno tužilaštvo u Kraljevu donijelo je naredbu o provođenju istrage.

Trojicu policajaca je Tužilaštvo osumnjičilo za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

– Povodom događaja od 14. 6. 2023. godine, u selu Gnjilica, opština Raška, Više javno tužilaštvo u Kraljevu je dana 16. 6. 2023. godine, donijelo naredbu o provođenju istrage protiv osumnjičenih B.S. (1965), R.Z. (1975) i M.Š. (1961) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili po jedno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348. stav 4. u vezi 2. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika – navodi se u saopćenju Tužilaštva.

Kosovo je optužilo Srbiju da su pripadnici njenih policijskih i vojnih snaga trojicu kosovskih policajaca zarobili na teritoriji Kosova i tvrde da se radi o otmici te zahtijevaju hitno puštanje.

Podsjetimo, danas je portparol američkog State Departmenta Matthew Miller tražio od Srba da bezuslovno oslobodi trojicu pripadnika kosovske policije.

Amerika traži od Srbije da oslobodi kosovske policajce

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79