Amerikanci: Stojimo uz porodice koje nastavljaju potragu za svojim najmilijima

 

Zamjenica šefa misije Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Deborah Mennuti danas je ispred zgrade Predsjedništva ispratila tabute sa posmrtnim ostacima žrtava genocida u Srebrenici, koji će 11. jula biti ukopani u Potočarima.

Kako su naveli na Twitter profilu Ambasade SAD-a u Sarajevu, istakli su da jasno stoje uz porodice koje nastavljaju potragu za svojim voljenima.

“Zamjenica šefa misije Deborah Mennuti pridružila se danas građanima BiH u odavanju počasti žrtvama genocida u Srebrenici. Sjedinjene Američke Države stoje uz porodice koje nastavljaju potragu za svojim najmilijima”, naveli su iz Ambasade SAD-a.

Podsjećamo, tužna povorka sa posmrtnim ostacima 30 žrtava genocida u Srebrenici je prošla glavnom saobraćajnicom u Sarajevu.

Među zvaničnicima koji su stigli ispred Predsjedništva bili su članovi predsjedništva Željko Komšić i Denis Bećirović, visoki predstavnik Christian Schmidt, potpredsjednik FBiH Igor Stojanović, bivši ministar odbrane BiH Sifet Podžić te ostali politički zvaničnici.

Tokom dana, kolona bi trebala stići u Potočare, a ukop će biti obavljen 11. jula na godišnjicu genocida u Srebrenici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79