Amina Čatić (19) prevarila ženu preko Facebooka za 50 KM. Ona je prijavila

Lažno se predstavljala i prodavala “nove patike” po jeftinoj cijeni.

Devetnaestogodišnja Amina Čatić je, nakon okončanja istrage koju je protiv nje vodilo Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona, optužena za prevaru. Ona je, predstavljajući se na Facebooku da je Nermina Alibegović u aprilu ove godine prevarila N. Č. iz Bugojna za 50 KM.

Naime, Čatić je Bugojanki obećala prodati i poslati putem brze pošte tri para novih patika za 50 KM.

– Optužena je u namjeri sticanja protupravne imovinske koristi male vrijednosti dovela oštećenu u zabludu da će joj doista poslati tri para novih patika koje je oštećena vidjela na fotografiji putem razmjene na stranici Facebook, pa je umjesto dogovorenih novih patika u pošiljku stavila pet jedinačnih starih i poderanih patika i cipela i poslala iz Hadžića oštećenoj putem BH pošte u Bugojno, navodi se u optužnici. Optužena je tom prilikom bila svjesna da dovodi u zabludu oštećenu i da joj lažno prikazuje činjenice. Čatić će se uskoro naći u sudnici Općinski sud u Bugojnu, koji je potvrdio optužnicu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79