Amir Agić: “Našu Editu i Selmi je idiot ubio. Isto se desilo i Azri”

Spahić je poginula usljed saobraćajne nesreće koju je skrivio Armin Berberović (1996.) vozeći pod dejstvom alkohola, brže od ograničenja i bez položenog vozačkog ispita. U nesreći su povrijeđene i njene dvije prijateljice koje su 1997. i 2002. godište, a Berberović je uhapšen, a zatim predat i Tužilaštvu KS.

Na mirnim protestima okupili su se hiljade građana Sarajeva.

Brojni građani polažu cvijeće.

Među onima koji su položili cvijeće su i Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, te Amir Agić, otac Selme Agić, koju je, zajedno sa Editom Malkoč, na pješačkom prijelazu u Sarajevu.

Amir Agić se obratio prisutnima. Rekao je da zna kolika podrška treba roditeljima:

“Molim Vas da budete podrška nama svima koji su izgubili djecu da se ti ne bi desilo vama. Mislio sam da se ovo vise nikada neće ponoviti, ali desilo se.

Moramo dati podršku roditeljima Azre. Našu Editu i Selmi je idiot ubio. Isto se desilo i Azri” reko je Agić.

“Trebaju prvo da pohapse svi koji imaju kazne. Da vidimo ko su ti ko su šta su. i da te kazne regulišu. Smanjenje saobraćajne brzine je nebitno jer taj znak i ta brzina njemu ne znači ništa.

Ne znači mu kazna ni od 500 KM, pa ni oduzimanje vozačke jer je on ni nema. Meni kao profesionalnom vozaču to znači jer mi je to hljeb kojim zarađujem da prehranim svoju djecu, koju su oni ubili.

Oni su našu djecu pregazili i ubili na pješačkom prelazu. Kakav je to zakon? Taj isti idiot je u petak navečer pijan sjeda za volan. Ja svom sinu kažem, kad god si popio jednu pivu ne sjedaš za volan.

Zovi taksi, zovi babu da dođe po tebe. To se tako ponaša!

Oni tvrde da sadašnja vlada je bolja? Šta su uradili za 100 dana?Vlast treba da sankcionište sviju koje imaju kazne. Evo prvog mene, pa sviju. Ako ima 10.000 KM kazne, prodaš njegovo auto od 100.000KM, namiriš kazne, ostalo halališ. – izjavio je Amir Agić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79