Erdogan u vodstvu s 54,47 posto glasova, Kilicdaroglu osvojio 45,53 posto

Erdogan u vodstvu s 54,47 posto glasova, Kilicdaroglu osvojio 45,53 posto


#BREAKING Vrhovna izborna komisija Turkiye objavila preliminarne rezultate: Erdogan u vodstvu s 54,47 posto glasova, Kilicdaroglu osvojio 45,53 posto

Otvorene glasačke kutije: %97,84

Svoje glasačko pravo iskoristilo je čak 84,9 posto državljana Turske sa pravom glasa.

“Želio bih zahvaliti svim svojim kolegama koji su predano radili na glasačkim kutijama od ranih jutarnjih sati. Pozivam svu svoju braću da zaštite glasačke kutije do finaliziranja rezultata. Sada je vrijeme da zaštitimo volju naše nacije iznad naših glava do posljednjeg trenutka”, poručio je Erdogan nakon zatvaranja izbornih mjesta.

U kampanji prije drugog kruga izbora, Kilicdaroglu je svojom retorikom pokušao da se približi biračima sa desničarskim uvjerenjima, davajući obećanje da će protjerati sve izbjeglice iz Turske.

Erdogan je sa druge strane uspio osigurati podršku Sinana Ogana koji je u prvom krugu imao 5,1 posto glasova. Ta podrška je okrnjena nakon što su neke od stranaka koje su u prvom krugu podržale Ogana, u drugom dale podršku Kilicdarogluu.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija