Amir Kabiri ponovo prijeti građanima BiH: Nazvao Vladimira Andrlea radikalnim islamistom

Amir Kabiri ponovo prijeti građanima BiH: Nazvao Vladimira Andrlea radikalnim islamistom


Vladimir Andrle, predsjednik Jevrejskog kulturno-prosvjetnog društva “La Benevolencija”, prijavio je Amira Gross Kabirija Federalnoj upravi policije zbog prijetnji koje je primio 11. jula.

Andrle je izjavio da su ove prijetnje vrhunac višegodišnjeg uznemiravanja i optužbi da je podržavalac radikalnih islamista.

“Danas sam FUP-u prijavio Amira Gross Kabirija zbog prijetnji koje mi je uputio jučer. Jučerašnje prijetnje su kulminacija njegovog višegodišnjeg uznemiravanja i etiketiranja da sam podržavalac radikalnih islamista, sluga režima ali i islamista. Sve ovo zbog toga što se zalažem za zajednički život građana BiH, što imam empatiju i što ljude isključivo dijelim na dobre i loše. Nikome neću dozvoliti da me ušutka i da me udalji od ljudskih vrijednosti. Nema tog novca i utjecaja koji to može uraditi”, objavio je Andrle na društvenim mrežama.

Amir Gross Kabiri, predsjednik M. T. Abraham Group i potpredsjednik kluba Zrinjski, već je nekoliko puta uznemiravao javnost.

On je također prijetio gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić.

Kabirijeve aktivnosti izazivaju zabrinutost među građanima i dodatno otežavaju napore za promicanje zajedničkog života i međusobnog poštovanja u Bosni i Hercegovini.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija