Amra Junuzović-Kaljić prelazi u NiP koji će se tako izjednačiti sa SDA po broju zastupnika

Amra Junuzović-Kaljić, dojučerašnja članica Nezavisne bh. liste (NBL), napravit će politički transfer i preći u Narod i pravdu, saznaje Klix.ba.

Time će stranka Elmedina Konakovića dobiti novu zastupnicu u Skupštini Kantona Sarajevo, a to znači da će NiP imati osam zastupnika u skupštinskim klupama, jednako kao i Stranka demokratske akcije (SDA).

Nezavisna bh. lista (NBL) je sada ostala bez predstavnika u sarajevskoj kantonalnoj skupštini, no prema riječima involviranih u ove procese, to neće poremetiti odnose u “Četvorki” i sve je stvar dogovora.

Oni će nastaviti zajedničko djelovanje uz vjetar u leđa koji im daju samostalni zastupnici poput Aljoše Čampare, Damira Nikšića, Admele Hodžić i Damira Marjanovića.

Četvorka ima 19 ruku u Skupštini Kantona Sarajevo i na sjednici u ponedjeljak će i zvanično podržati smjenu, tj. ostavku vlade Marija Nenadića. Narod i pravda, Naša stranka i SDP su već otpočeli proces razgovora u vezi s formiranjem nove vlade i programa po kojem će raditi.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79