Amra Zalihić je najbolja doktorica porodične medicine u HNK

Amra Zalihić je najbolja doktorica porodične medicine u HNK


Petu godinu za redom Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanskog kantona radeći na jačanju i razvoju primarne zdravstvene zaštite (PZZ), s usmjerenjem na razvoj porodične medicine, dodjeljuje priznanje najboljem doktoru i najboljem timu porodične medicine u HNK.

Za najboljeg doktora i najbolji tim porodične medicine za 2022./2023. godinu proglašena je prof.prim. dr. sc. Amra Zalihić, dr. med., spec. porodične medicine i medicinske sestre Marija Grubišić i Ivana Zelenika.

U ime direktorice Zavoda, mr.sc. Ane Vidačak, dr. med. prisutnima se obratio pomoćnik direktora ZZO, Zoran Kazazić koji je tom prilikom kazao kako su ključni kriteriji po kojima je izvršen izbor najboljeg liječnika ostvareni rezultati rada i zadovoljstvo osiguranih osoba, odnosno pacijenata sukladno rezultatima po QI (pokazatelji kvalitete) i KPI (ključni pokazatelji izvedbe).

Prof.prim. dr. sc. Amra Zalihić, dr. med., spec. porodične medicine, doktorica kojoj je uručeno priznanje za najboljeg liječnika i najbolji tim porodične medicine, zahvalila se na uručenom priznanju u svoje ime i u ime svoga tima, naglasivši posebno susretljivost na koju nailazi sve ove godine u komunikaciji sa Zavodom.

”Kada sam god imala neku potrebu, pitanje ili nejasnoću, naišla sam na susretljivost, pruženu ruku na riješen problem. Da nisu radnici u Zavodu ovakvi kakvi su, i naši rezultati bi sigurno bili drugačiji”, poručila je dr. Zalihić.

Direktorica Doma zdravlja Mostar, dr. Kristina Bevanda, spec.epidemiolog, zahvalila se na uručenom priznanju i dodijeljenim sredstvima istaknuvši kako je ponosna na ustanovu iz koje dolazi i rezultate koje postiže, a ovo priznanje još je jedna potvrda da se rad i trud zaposlenika Doma zdravlja Mostar prepoznaje i vrednuje.

”Voljela bih da sve naše nove kolege uče od ovako velikih ljudi kakva je dr. Zalihić. Dom zdravlja pokušava da omogući sve uvjete koje može u skladu sa svojim financijskim mogućnostima i okolnostima, koje nisu nimalo jednostavne, ali sam uvjerena da dr. Zalihić i njen tim bi radili u svim uvjetima onako kako rade danas”, poručila je Bevanda.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija