Svo četvoro djece porodice Pećanac medicinski su radnici

Svo četvoro djece porodice Pećanac medicinski su radnici


Porodica Pećanac iz malog mjesta Brezik Laminaca kod Gradiške privlači pažnju javnosti ne samo zbog svoje jedinstvene posvećenosti medicini, već i zbog impresivnog puta koji su svi članovi ove porodice odabrali. Ovo je priča o porodici koja je ostala čvrsto povezana i podržavala svoju djecu u ostvarivanju njihovih medicinskih snova piše Mikromreža

Ponosna i skromna porodica Pećanac iz Brezik Laminaca kod Gradiške se čitav život bavila poljoprivredom. Glava kuće, Željko Pećanac, kaže da su mu najveće bogatstvo njegovo četvoro djece, piše Crna Hronika.

Svih četvoro djece, Tanja, Vanja, Željka i Nemanja, odlučili su se za medicinske karijere, a njihov otac, Željko Pećanac, ponosno ističe važnost porodične podrške. “Moja djeca su mi najveće bogatstvo i nikada nisam zahtjevao da idu tamo gdje ja želim, nego sam ih samo usmjeravao i puštao da se sami opredijele za ono što žele,” rekao je Željko.

“Moja djeca su mi najveće bogatstvo i nikada nisam zahtjevao da idu tamo gdje ja želim, nego sam ih samo usmjeravao i puštao da se sami opredjele za ono što žele. Ja samo mogu reći da su to zlatna djeca koja su sa mnom radila na našem poljoprivrednom imanju i tako smo ih školovali, a kako su se svi opredjelili za medicinu, to vam ne mogu otkriti jer ne znam.”

Najstarija kćerka, Tanja, pokazala je afinitete prema medicini još kao mala. Tanja je ispričala kako je od najranijeg djetinjstva bila privučena medicinskim igračkama i kako je već u osnovnoj školi jasno izabrala put ka medicini. Ona je trenutno na posljednjoj godini specijalizacije iz pedijatrije i ističe da rad s djecom kao pacijentima zahtijeva posebnu pažnju i brigu.

Mlađa sestra, Vanja, nakon završene srednje medicinske škole zaposlila se kao medicinska sestra u Domu zdravlja Gradiška. Kako se najstarija sestra specijalizira u pedijatriji, Vanja razmatra promjenu službe, iako šaljivo napominje da traži drugu službu kako bi se premjestila.

Mlađa sestra Željka nedavno je postala majka blizanaca i planira nastaviti svoje studije na Medicinskom fakultetu u Banjoj Luci, gdje se upisala na smjer medicinsko-laboratorijske dijagnostike. Već šest godina radi kao laborant u Bolnici Gradiška na patologiji.

Nemanja, najmlađi član porodice, trenutno je uspješan student pete godine medicine na Medicinskom fakultetu u Foči. On je nosilac stipendije “Dr Milan Jelić” i jedan od najboljih studenata u svojoj generaciji. Nemanja je već izabrao svoju specijalizaciju – kardiologiju. Cilj mu je da se nakon završetka studija vrati u Gradišku i doprinese zdravstvenom sektoru.

Pećanci tvrde da je sav trud i rad uzaludan ako nemate stabilnu i jaku porodicu, za šta su zaslužni njihovi roditelji, otac Željko i majka Miladinka, koji ih i dan danas usmjeravaju i daju im podršku kad god je to potrebno.

Pećanci tvrde da je sav njihov trud i rad uzaludan bez jake i stabilne porodice. Zahvaljujući podršci svojih roditelja, oca Željka i majke Miladinke, svih četvero djece su ostvarili svoje medicinske snove. Porodica Pećanac je primjer gdje posvećenost, podrška i zajedništvo igraju ključnu ulogu u ostvarivanju profesionalnih ciljeva.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija