Ana Brnabić o tragediji u školi: Ne mislim da je sistem zakazao, svi smo krivi

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je Vlada donijela 10 novih mjera i odlučila da proširi rad već postojeće grupe za izmjenu Krivičnog zakonika.

 

Brnabić je izjavila povod stravičnog zločina zbog koga je proglašena trodnevna žalost koja će trajati od petka do nedelje zaključno sa ovim danima.

– Jučer je u Vladi Srbije nije bilo osobe koja nije plakala, nije bilo ministra koji nije plakao. Nije bilo osobe u Srbiji koja nije plakala. Danas je vlada usvojila čitav niz mjera o kojima je pričao i predsjednik. Ne mislim da je sistem zakazao – rekla je Brnabić gostujući na TV Pink.

– Imamo primjere u EU zemalja gdje je starosna granica niža od 14 godina. To je jedna od najznačajnijih mjera. U roku od tri mjeseca MUP treba da izvrši kontrolu rada svih streljana, a da se u roku od mjesec dana pripremi izmjena zakona kako bi se zabranio pristup maloljetnim licima streljanama – kazala je ona i dodala da sada svako traži ko je kriv, niko ne kaže da kao društvo svi treba da nosimo svoj dio odgovornosti.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79