Anis Sabitović sa dopusta se nije vratio u KPZ Sarajevo

Osuđenik Anis Sabitović, koji kaznu služi u centralnom odjeljenju Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo, nakon što je izašao na dopust nije se vratio u isti, saznaje Faktor.

Sabitović je, prema našim saznanjima, po Zakonu za isvršenje krivičnih sankcija FBiH ispunjavao sve osnove te imao pravo na korištenje pogodnosti. On se do sada uredno vraćao iza rešetaka, međutim, jučer se u KPZ-u nije pojavio u vrijeme kada je tu trebao biti.

Povodom ovih informacija kontaktirali smo Faruka Zupčevića, direktora KPZ Sarajevo, koji nam je potvrdio da se Sabitović nije vratio na odsluženje kazne.

– Nakon što je KPZ poduzeo sve potrebne mjere i radnje, obavijestili smo sve policijske i sigurnosne agencije u državi, uključujući i Graničnu policiju BiH, u smislu raspisivanja potjernice za ovim licem – kazao je Zupčević.

Kako nezvanično saznajemo, Sabitović je u kritičnom periodu bio u jednom ugostiteljskom objektu na području Ilidže i od tada mu se gubi svaki trag. Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je Sabitović najvjerovatnije napustio državu, te se ne isključuje mogućnost da je koristio lažni identitet i “bugarski pasoš”. Isto tako, svjedoci koji su saslušani na ove okolnosti, istražiteljima su kazali kako ništa nije ukazivalo na to da će Sabitović pobjeći.

On je, inače, bio svjedok u predmetu protiv Amela Sejfovića, kojem se sudi za bijeg iz sarajevskog KPZ-a. On je na jednom od ročišta svjedočio kako je pomogao da se u KPZ unese kutija, za koju je “pretpostavljao da se u njoj nalazi vatreno oružje”, koje je kasnije Sejfović iskoristio prilikom bijega.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments