Anonimni dobročinitelj častio 104 višečlane porodice sa po 2.000 KM

Anonimni darodavac je od januara na području Eparhije zvorničko-tuzlanske uručio po 2.000 KM za 104 bračna para sa trećim ili četvrtim djetetom rođenim u ovoj godini, čime je završena ova humanitarna aktivnost, rekao je Srni zastupnik darodavca Saša Živanović.

Živanović je istakao da je zaključno sa 104 bračnim parom potrošen predviđeni fond za darovanje i da se okončava ova humana aktivnost.

On je podsjetio da je u raspisu, koji je krajem decembra 2018. godine sveštenstvu uputio Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, anonimni darodavac najavio poklon od 2.000 KM roditeljima trećeg ili četvrtog djeteta rođenog u 2019. godini na području ove eparhije.

U raspisu je navedeno da darodavac moli sveštenike da u svojim parohijama podstiču mlade bračne parove na rađanje djece.

Podsjećamo, “Nezavisne novine” i ranije su pisale o ljudskosti ovog nepoznatog donatora.

Tada smo razgovarali i sa šestočlanom porodicom Đekić iz Podnovlja, koja je 1. jula dobila četvrto dijete, sina Vida, koji ima starijeg brata i dvije sestre: Željka (12), Željanu (9) i Dragicu (5).

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments