Apel građanima da se uzdrže od paljenja vatre na otvorenom

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine apeluje na građane da se prilikom čišćenja i uređivanja njiva i voćnjaka uzdrže od paljenja vatre, s obzirom da je posljednjih dana povećan broj požara na otvorenom.

Vatrogasci i druge službe svakodnevno imaju na desetine intervencija, a u nekim slučajevima ne mogu se sami izboriti sa vatrenom stihijom. Operativno-komunikacijskom centru BiH 112 jučer su istovremeno stigli zahtjevi za angažiranje helikoptera za gašenje požara na požarištima u Srebreniku, Ruištu, Čvrsnici, Tuzli, Prozor- Rami i Lukavcu.

Podsjećamo da je zabranjeno paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada bez preduzimanja svih mjera na sprečavanju širenja vatre i prethodnog obavještavanja vatrogasne jedinice. Požari mogu veoma lako izmaći kontroli, te se proširiti na šumska područja, stambene objekte, a time ugroziti i ljudske živote prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79