(APEL) Pomozimo porodici koja živi u oronuloj baraci

O četveročlanoj porodica Musić koja već 18 godina živi u oronuloj baraci u mjestu Velagići, na području općine Ključ, već smo nekoliko puta pisali na našem portalu.

 

Samir i njegova supruga, oboje nezaposleni, bez zdravstvenog osiguranja i bez ikakvog primanja već 8 mjeseci.

Samir je dugi niz godina radio u jednoj pekari u Sanici, selu koje je od Velagića udaljeno čak 12 km, a kako kaže, za prijevoz se snalazio svakako.

Dugih, predugih 12 km čekali su ga svaki dan, no, njemu to nije predstavljalo problem. Bio je zadovoljan jer je radio, pa kako kaže, imao se čemu i nadati. Nažalost, Samir je prije nekoliko godina, zbog narušenog zdravstvenog stanja, prestao raditi.

Zbog oštećenja kičme ne smije više da obavlja teže fizičke poslove, ali kako kaže, zbog još teže životne situacije u kojoj se nelazi, ne može da sjedi i čeka nešto što zasigurno neće doći.

Ljeti se bavi poljoprivredom, a kako je zima došla ni toga nema. U izbjegličkom kampu je hladno, i nemaju grijanje.

“Izdataka je mnogo. Djeca idu u školu. Raif je 9. razred, a Samira 5. Nastojim da im koliko toliko pružim osnovne stvari. Najgore mi je što nemamo dovoljno hrane i sredstava za higijenu.To nam uvijek nedostaje.”

Pomalo je kaže i razočaran u ljude jer se većina komšija prema njima ponaša kao da su potpuno nevidljivi, a to im teško pada, pogotovo djeci. Rijetki su oni koji suosjećaju s njima i pomognu kad mogu.

Utočište od očaja su mu djeca i vjera.

“Ne pušim i ne pijem.Redovno obavljamo namaz.To nam je utočište.”

U ovim teškim vremenima Samir i njegova supruga trude se da svojim radom koliko toliko doprinosu sebi i svojoj dječici.

“Što god mogu radim, ništa mi nije teško.Koljem i akike i kurbane”, naveo je.

Ovom prilikom apelujemo na sve dobre ljude koji mogu i žele da pomognu porodici Musić. Svaki vid pomoći dobro im je došao.

 

Za više informacija, porodicu Musić možete kontaktirati na broj telefona: 0603446800

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments