Apel za pomoć: Jasmin Kasić traga za izgubljenom sestrom i bratom već 14 godina

Jasmin Kasić iz Bihaća uputio je apel za pomoć u potrazi za svojom sestrom i bratom, koje nije vidio već 14 dugih godina. Njegova sestra Amela Kasić, rođena u augustu 2004. godine, i brat Edin Kasić, rođen u augustu 2006. godine, nestali su iz Jasminovog života nakon što su roditelji okončali svoj brak.

Drama razdvajanja sestre i brata započela je kada su pripali majci nakon razvoda roditelja, a ona ih je, prema Jasminovim informacijama, dala na usvajanje iz nepoznatih razloga. Tok njihovog puta odveo ih je iz Kulen Vakufa u Sarajevo, da bi konačno završili u Austriji nakon što su, prema Jasminovim saznanjima, usvojeni.

“Želim samo da ih nađem, da ih vidim. Sjećam se dana kada su nas razdvojili kao djecu. Bio sam mali i nemoćan, a sestra mi je kroz plač govorila da će se vratiti kući svojoj kad tad,” rekao je Jasmin za portal Krajina.ba.

Ova tužna saga ostavila je dubok trag u Jasminovom srcu, koji sada očajnički traga za svojim izgubljenim srodnicima. Iako su mnogi njegovi pokušaji potrage do sada ostali bezuspješni, on ne gubi nadu da će ih jednog dana ponovno vidjeti.

“Želim samo da ih pronađem, da ih vidim. Sjećam se dana kada su nas razdvojili kao djecu. Bio sam mali i nemoćan, a sestra mi je kroz plač govorila da će se vratiti kući svojoj kad tad”, rekao je Jasmin.

Slike Amela i Edina koje je Jasmin podijelio s javnošću pružaju osnovne informacije koje bi mogle pomoći u njihovom pronalasku.

Ovim putem se poziva svako ko ima bilo kakvu informaciju o Ameli i Edinu Kasiću da se obrati Jasminu ili nadležnim institucijama kako bi se obnovila porodična veza koja je prerano prekinuta. Ujedinjeni naporima zajednice, možemo pružiti podršku Jasminu u njegovoj borbi da ponovno spoji svoju porodicu.

Nadamo se da će ovaj apel doprijeti do onih koji mogu pomoći u pronalasku Amela i Edina Kasića te da će se porodica uskoro ponovno sastati nakon dugih 14 godina razdvajanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79