Arijana Memić: Da li je porodica znala da Berberović nije imao položen vozački?

Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo za riječ se javila i zastupnica Naroda i pravde, Arijana Memić. Memić je postavila nekoliko pitanja Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS o tragediji u kojoj je stradala Azra Spahić.

“Moja pitanja vezano za Azru Spahić i teško povrijeđene djevojke motivisana su isključivo da bi se došlo do potpune istine. Pitanja za Upravu policije, da se odgovori pismenim putem”, kazala je na početku Memić.

Potom je nastavila:

“Iz više tekstova u medijima, nisam mogla zaključiti kako je Armin Berberović došao u posjed vozila kojim je upravljao jer nije imao položen vozački ispit. Tražim da se da se dostavi detaljna informacija o vlasništvu vozila. Na koji način je vozilo koristio Berberović? Ima li odgovornosti i treće lice koje mu je po podacima iz medija davalo redovno vozilo na korištenje licu koje nema položen vozački ispit, a vozač je u kontinuitetu činio prekršaje?”

Memić je pitala također da li je bilo i zvaničnih prijava iz lokalne zajednice.

“Također, da li je uža porodica znala da Berberović nije imao položen vozački ispit i da li je bilo zvaničnih prijava iz lokalne zajednice, susjedstva da je imenovani upravljao vozilom bez vozačkog ispita? Potrebno je da Uprava policije, MUP KS dostavi detaljne informaciju koje će sadržavati sve raspoložive podatke o ranijim preduzetim zakonskim mjerama u saobraćaju protiv lica Armina Berberovića i sve evidentirane kontrole od momenta kada je došao u posjed vozila, kupovina registrirana kod notara uz činjenicu da je vozilo na trećem licu, vanbračna supruga ili roditelji”, kazala je Memić.

Smatra da o svim detaljima je potrebno upoznati javnost s ciljem da se više nikad ne ponove ovakvi slučajevi te da se treba utvrditi odgovornost svakog pojedinca.

Zastupnik u Skupštini KS: “Pustite savjesne građane, dajte smjernice idiotima”

Postavila je pitanje ministru unutrašnjih poslova KS Admiru Katrici i tražim usmeni odgovor.

“S obzirom na različite stavove MUP KS i Općinskog suda u pogledu poduzimanja mjera i radnji prema povratnicima u činjenu kršenju saobraćajnih propisa i oduzimanja vozila, tražim da mi odgovorite koje radnje slijede da se zajednički i učinkovito djeluje u zaustavljanju obijesnih vozača na gradskim ulicama i da se to radi u kontinuitetu. Ostala pitanja i inicijative ću dostaviti pisanim putem”, zaključila je Memić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79