Arijana Memić objasnila šta se dešavalo na ročištu za produženje pritvora Mutapu i Dupovcu

Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića je sinoć na svom Facebook profilu objavila šta se dešavalo na jučerašnjem ročištu za produženje pritvora Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu.

Objavu Arijane Memić prenosimo u cjelosti:

Današnje ročište…

Tužilac Ćazim Hasanspahić tražio je još 60 dana pritvora za Zijada Mutapa i Hasana Dupovca, naglašavajući da se tokom istražnih radnji svakodnevno dolazi do novih saznanja o zataškavanju ubistva Dženana Memića.

“Dupovac je kao visokorangirani policajac komunicirao sa Mutapom i kupovao je dokaze. Vrši se utjecaj na svjedoke, saučesnike i prikrivače”, izjavio je Hasanspahić, naglašavajući da javnost od pravosuđa očekuje da se ovaj slučaj rasvijetli.

Osvrćući se na pravac u kojem se istražuje dokumentacija izuzeta iz Hitne pomoći, tužilac Hasanspahić je kazao da se kobne noći vozilo Hitne pomoći zaustavljalo, što nije uobičajeno. Još prije je spominjano da je Zijad Mutap izjavio da je “Hitna stala da Alisa povrati”, s čim je kontradiktorna izjava svjedoka koji je vozio Hitnu i koji je kazao “da nikada u životu nije zaustavio Hitnu da neko povraća, jer tamo imaju vrećice, posude i ostalo što je potrebno”.

Tužilac Hasanspahić je na ročištu spomenuo da je do sada pet svjedoka zatražilo zaštitu, te da je jedan od zaštićenih svjedoka detaljno ispričao kako su uništeni dokazi, dok je drugi pričao kako je staklo s lica mjesta bacano u smeće.❗❗❗Pravda za Dženana Memića❗❗❗

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79