Arnel Isak: Razočaran sam licemjernim odnosom bošnjačkih političara u BiH prema ovoj šetnji

Foto: Facebook Arnel Isak

Federalni zastupnik Arnel Isak izrazio je razočaranje zbog nedolaska bošnjačkih političara na današnju šetnju Baščaršijom i sastanak na koji ih je pozvao lider NiP-a Elmedin Konaković.

Isak je istakao da su političari iz BiH i regiona danas prošetali Baščaršijom uoči sastanka u Sarajevu, pri čemu su prisustvovali političari iz Srbije, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Hrvatske.

“Nažalost, neki od najznačajnijih bošnjačkih političara odlučili su da neće prisustvovati ovom skupu, uključujući i člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Denisa Bećirovića”, naglasio je Isak.

On je izrazio razočaranje licemjernim pristupom bošnjačkih političara prema ovom događaju.

Istakao je da je žalosno što nisu pokazali hrabrost da se pridruže šetnji Baščaršijom.

“Očigledno je da političari iz BiH samo dolaze kada im trebaju bošnjački glasovi, ali nedostaje im hrabrosti da stanu uspravno i brane svoj identitet zarad dobrobiti države, a ne političkih interesa. Građani će zapamtiti ovakvo ponašanje i shvatiti da su nekim političarima važni samo lični interesi, a ne dobrobit zajednice”, zaključio je Isak.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79