Astronomske cijene hrane u Sarajevu: 250 grama maslaca košta 9,5 KM

Astronomske cijene hrane u Sarajevu: 250 grama maslaca košta 9,5 KM


Svakodnevna poskupljenja u BiH, posebno ona koja se odnose na osnovne životne namirnice, stvaraju sve veću zabrinutost kod građana.

Sa cijenama goriva koje već polako idu ka 4 KM po litri, kao i ogrjeva i energenata koji bilježe rekordan rast, možda je najznačajnije i najprimjetnije poskupljenje određenih prehrambenih artikala.

Tako je uz suncokretovo ulje, čija se cijena u većini trgovina kreće u rasponu od 5,5 do 6 KM, jedan od najskupljih prehrambeni artikl – maslac.

Jedan od naših čitatelja poslao nam je danas fotografiju koju je napravio danas u jednom sarajevskom supermarketu na kojoj se može vidjeti nevjerovatna cijena maslaca, čak 9,5 KM za pakovanje od 250 grama.

Radi se o maslacu koji proizvodi kompanija Meggle, a iako postoje i jeftiniji brendovi, ovaj maslac je ipak najzastupljeniji kod domaćih potrošača.

Hoće li se ovakav enorman rast cijena nastaviti i u narednom periodu, ili će nadležne službe ragovati i zaustaviti divljanje na tržištu u kojem svako formira cijene po svojoj želji ostaje da vidimo.

Jedno je, ipak, sigurno. Kriška hljeba sa pekmezom i maslacom, koja je mnogima bila omiljeno jelo iz djetinjstva i koja je “odhranila” mnoge generacije, postala je luksuz koji sebi mogu priuštiti samo oni “dubokoga džepa”.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija