(AUDIO) Poslušajte kako se namješta posao u Hercegovini: “Nije moguće da nema dana radnog staža?”

Nekontrolisano zapošljavanje, namještanje konkursa i nepotizam već godinama su najslabija karika u efikasnom funkcionisanju javnog sektora na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini piše Crna-Hronika.

U Bosni i Hercegovini, nažalost postalo je normalno zapošljavanje podobnih, a ne sposobnih i za namještanje konkursa. Da koalicija SDA-HDZ usko surađuje u Hercegovini potvrdit ćemo telefonskim razgovorima kako članovi obje političke stranke namještaju posao osobi koja nema dan radnog staža.

Posao je obećan ali će se sačekati 2.10. poslije izbora i formiranja Federalne vlade.

  • „Halo? Ja? Nema?! Kako, jebo te?
  • Nije moguće da nema dana radnog staža?! Haj’, vidit ću ja tamo, s Tomom.
  • Šta?! Dobro ništa, morat ćemo onda negdje sjesti, da vidim šta još treba tu odradit’.
  • Gledaj nešto, on mora čekat dok se izabere Federalna vlada.
  • Mi imamo puno radnih mjesta. Uvijek se prima 55-45%. To je taj neki odnos popisa stanovništva, nas i njih. Međutim, onda je ispalo. Predizborno je, kako će biti i to je sve stalo.
  • Prije izbora 2.10. Tomo i ja ćemo sami sjesti.
  • Ne može ni državni službenik mimo stavova…“

 

Iz Naroda i pravde (NiP) tvrde da informacije da je već dogovorena koalicija SDA-HDZ-SNSD i nakon izbora u oktobru 2022. godine postaju sve vjerodostojnije.

“Informacija da postoji zvanični dogovor aktuelne vladajuće koalicije SDA-HDZ-SNSD o koaliranju i nakon oktobarskih Općih izbora potvrđuje i očigledno koordiniranje predizbornih aktivnosti ove tri stranke čemu svjedočimo ovih dana. Aktivnosti koalicije SDA-HDZ-SNSD potvrđuju informacije, kako one iz međunarodne zajednice tako i iz stranaka vladajuće koalicije koje i ne kriju namjeru, navode da je dogovorena raspodjela ključnih pozicija i resursa sa ciljem da se očuva sadašnja koalicija i nakon izbora”, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

Oglasio se SDP BiH u HNK uz tvrdnju da koalicije SDA i HDZ-a policiju u tom kantonu stavljaju pod potpunu stranačku kontrolu.

“Mi iz KO SDP BiH HNK već prije nekoliko mjeseci upozorili smo domaću javnost i međunarodnu zajednicu o namjerama koalicije SDA i HDZ-a da pod potpunu stranačku kontrolu stave policiju u našem kantonu. Još prije donošenja diskriminatornog i neustavnog zakona kojim se uvodi dvostruko upravljanje policijom upozoravali smo da se radi isključivo o političkom dogovoru. Sve naše prijašnje tvrdnje su potvrđeno pojavom imena kandidata za komesara i zamjenika komesara MUP-a HNK”, navode iz SDP-a.

Kome je namješten posao, te ko su osobe koje namještaju posao, objavit ćemo uskoro.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79