Autom udario devetogodišnjaka na pješačkom pa pobjegao!

Foto: Ilustracija

U naselju Carina u Prokuplju, vozilo je na pješačkom prijelazu udarilo devetogodišnje dijete, a vozač je nakon nesreće pobjegao.

Dijete se trenutno nalazi na Odjelu hirurgije prokupačke bolnice. Dobro je, ali je zadržano na promatranju.

Nesreća se dogodila jučer, u subotu, u 12:25 sati kada je devetogodišnjak bio u prodavnici sa svojom sestrom.

Nakon što ga je vozilo udarilo, čiji je vozač napustio mjesto nesreće, prolaznici su mu pomogli da ustane i otišao je kući. Majka ga je odvela u Dom zdravlja u Prokuplju, odakle su završili u bolnici.

Policija se oglasila da je vozač pronađen. Kako navode u Policijskoj upravi Prokuplje, vozač je pronađen na osnovu podataka koje je majka djeteta dostavila. Obaviješteno je Osnovno javno tužilaštvo koje je utvrdilo da nema krivične odgovornosti, te će protiv vozača biti napisan prekršajni nalog.

Zanimljivo je da je majka prijavila nesreću saobraćajnoj policiji i dostavila im snimak do kojeg je došla, a koji prikazuje trenutak nesreće, ali joj je rečeno da tek u ponedjeljak mogu potražiti vozača.

“Sačekajte, šta da je dete izgubilo život? I kakav je to čovjek da pregazi dete i pobjegne? Gdje mi živimo?” izjavila je majka malenog djeteta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79