AUTOMATSKO PREPOZNAVANJE REGISTARSKIH TABLICA STIŽE I U BIH

AUTOMATSKO PREPOZNAVANJE REGISTARSKIH TABLICA STIŽE I U BIH


BiH bi uskoro bi trebala dobiti sistem za automatsko očitavanje i provjere registarskih tablica vozila na graničnim prijelazima.

Kako Akta.ba saznaje, danas je Delegacija EU u BiH objavila tender za nabavku sistema za automatsko prepoznavanje registarskih tablica vozila na graničnim prelazima BiH. Inače, isti je bio objavljen i sredinom prošle godine.

U cilju približavanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, evropskoj integraciji, unutrašnjoj i eksternoj sigurnosti o sigurnosti, kao i prevenciji i otkrivanju ilegalnih migracija, prekograničnih i drugih krivičnih djela, potreban je sistem za automatsku kontrolu i evidentiranje vozila nakon prelaska državne granice Bosne i Hercegovine.

Kako se navodi u pozivu, sistem će biti integrisan u aktuelnu aplikaciju granične kontrole koja funkcioniše od 2011. godine i omogućit će da svi podaci o vozilu budu dostupni graničnoj policiji u trenutku kada automobil prelazi granicu.

Inače, sistem će omogućiti da svi podaci o vozilu budu dostupni graničnoj policiji u trenutku kada automobil prelazi granicu.

Tender je otvoren za pravna i fizička lica koja su državljani BiH (učestvuju pojedinačno ili u grupi – konzorcijum – ponuđača). Učešće je također otvoreno za međunarodne organizacije.

Poziv je otvoren je do 29. januara 2019. godine.

 

 

Crna hronika


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija