Automobil konačno prodat: Gdje će završiti novac od prodaje službenog “Passat-a”?

Službeni “passat” čiju je prodaju je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić najavila preuzimanjem mandata, konačno je prodat, potvrdila nam je Erna Čolić, šefica kabineta gradonačelnice. Dodaje da je “passat” prodat za 38.600 KM.

Grad Sarajevo prodao Passat-a za skoro 39 hiljada KM

– Da, “passat” je prodat. Izvršena je primopredaja. Prodat je u skladu sa javnim oglasom koji je bio održan. Prije toga prodata su još tri starija vozila Gradske uprave. Gdje će ići novac od prodaje utvrdit će na prvoj narednoj sjednici Gradsko vijeće, a najvjerovatnije ide za rad humanitarnih organizacija – kazala nam je Čolić.

Početna cijena “passata” koji su koristili aktuelna gradonačelnica, ali i bivši gradonačelnik Abdulah Skaka, iznosila je 40.178,68 KM. Međutim, nakon propale prve licitacije, cijena je spuštena.

Iz Gradske uprave ranije su javnosti saopćili da se gradonačelnica Benjamina Karić vozi u Passatu koji je kupljen u mandatu Alije Behmena (2009. – 2013. godine).

Putem javnog poziva ranije su prodata još tri službena auta koja koja su bila u vlasništvu grada preko 15 godina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79