Autoput A1 u katastrofalnom stanju ali se uredno naplaćuje

Zbog obilnih kišnih padavina u ostatku naše zemlje, oštećenja na kolovozu u vidu udarnih rupa ili kolotraga su slabije uočljiva, upozorava BIHAMK

Stanje na cestama u toku većeg dijela dana nije zadovoljavajuća.

Kako javlja “Avazov” reporter ništa bolja situacija nije ni na autoputu Zenica-Sarajevo, gdje su na ulazu u Sarajevo prisutne veće količine snijega, a vozila idu dosta sporije nego što to predviđaju ograničenja brzine.

Situacija nije ništa bolja ni u nastavku puta prema petlji Butila.

Šta se dešava na Bradini: Kilometarske kolone, deseci automobila zaglavljeno u snijegu

 

Zbog ugaženog snijega otežano je saobraćanje na putevima: Sarajevo- Konjic (Ivan Sedlo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Prozor- Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), Bugojno-Kupres (Koprivnica), Bosanski Petrovac- Drvar (Oštrelj) i Bosanski Petrovac- Ključ (Lanište). U tim krajevima preporuka je korištenje lanaca za teretna vozila. Dok je na dionicama: Posušje-Jablanica (Blidinje), Olovo- Kladanj (Karaula), Srednje- Olovo (Nišići) i Sarajevo-Rogatica (Romanija) za teretna motorna vozila obavezna upotreba lanaca. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije, naveli su iz BIHAMK-a.

Zbog obilnih kišnih padavina u ostatku naše zemlje, oštećenja na kolovozu u vidu udarnih rupa ili kolotraga su slabije uočljiva, jer su ispunjena vodom i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji. Osim odrona zemlje i kamenja može biti i granja te srušenih stabala na cesti. Stoga, apelujemo na vozače da brzinu vozila prilagode datim uslovima na putu uz obavezno poštivanje saobraćajnih propisa.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara). Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

 

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na graničnom prijelazu Izačić zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 t. Duga su zadržavanja na izlazu iz naše zemlje na graničnom prelazu Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79