Avdo Avdić: Počelo se urušavati carstvo koje je gradio Tegeltija

U emisiji Dobar dan BiH Hayat TV gost je bio Avdo Avdić, urednik portala Istraga.ba koji je objavio snimke o obje afere koje se povezuju sa prvim čovjekom bh. pravosuđa.

Avdić je istakao da mu je žao mi je što u ovom trenutku pričaju svi o “Potkivanju 2” a za cijelu priču oko ostavke Milana Tegeltije je najviše zaslužan Nermin Alešević. On je čovjek koji je imao riješena svoja socijalna pitanja i odlučio je zbog borbe sa pravosuđem da uradi što je uradio. Tužilaštvo BiH je započelo njegov progon.

“Naravno da će biti emotivan čovjek koji podnosi ostavku na poziciju koja mu je donijela mnogo toga u životu. Naravno da će biti ljut s obzirom na to da je prvi član VSTV-a koji je morao odstupiti zbog brojnih afera i ono što treba znati, ovom njegovom ostavkom počinje da se urušava carstvo koje je on gradio zajedno sa pojedinim nosiocima pravosudnih funkcijan ali i nekim drugim naučnicima iz Sarajeva. On danas poziva i pet članova VSTV-a da podnesu ostavku. Vrlo interesantan izbor. Nije pozvao sve članove već samo pet onih koji su ga kritikovali. On je ljut na ove ljude koji su konstantno izlazili u javnost i kritizirali rad VSTV-a i rad pravosudnih institucija. – kaže Avdić o Tegeltiji.

Što se tiče izjava o ugroženosti, Avdić smatra da ne zna kakva je to ugroženost, kada uzmemo u obzir da je Momčilo Krajišnik dolazio u Sarajevo 1996. godine, čovjek koji je bio odgovoran za ratne zločine i ništa mu se nije dogodilo, pa se ni Tegeltiji ne bi desilo. Kako kaže, njegovi najbolji prijatelji su Muhamed, Aljoša…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79