Avdo Huseinović: “Ima TikToker čiji je otac poginuo kao srpski vojnik u napadima na Srebrenicu a naša dijaspora ga finansira”

U  tridesetoj epizodi podcasta “Putokaz” gostovao je novinara i publicistu Avdu Huseinovića. U toku svog gostovanja spomenuo je tiktokera koji je jedan od najpoznatijih osoba na društvenim mrežama a koji radi za službu i policiju MUP-a Republike Srpske – piše Crna-Hronika.

“Ima ova TikTok društvena mreža jako popularna, i na tom TikToku je jedan od najpopularnijih likova jedan peksim, čiji je otac poginuo kao srpski vojnik u napadima na Srebrenicu.

I taj dolazi u naša sela, dolazi u ono malo naših ugostiteljskih objekata, naš narod hrli s tim peksimom da se slika, da se grli da se ljubi. On nam ulazi, hoda i mi pošto imamo insajdere mogu se pohvaliti time da smo toliko dorasli da prevažne informacije dobivao od njih.

Taj isti dolazi i hoda po našim mjestima, naša dijaspora ga financira, voda pored naših spomen obilježja genocida i ima nešto tu.

Navečer dolazi u policijski stanicu u Miličima i piše izvještaje šta naš narod priča. Znači ubačen je. Moramo se okajmačiti u tom pogledu, moramo napraviti neki štab da kažemo: “Halo ne može to!”

On je sin učesnika u genocidu. To je osnovno. Ne može on hodati po našim spomen obilježima, drugo to je jedna prikaza to je ništa. Jednostavno ta popularnost te mreže ga namjestilo tako da primjećujem i naše sestre uključuju se oko njega to je nevjerovatno a radi za službu.” – izjavio je Avdo Huseinović.

 

Objavljuje @crnahronikabih
Prikaži u Threadsu

 

Cijelo gostovanje pogledajte ovdje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79