Avion letio iznad Kladnja, Han-Pijeska i Vlasenice: Izviđanje, snimanje ili nešto mnogo opasnije?

Nedavni let aviona s registracijom SP-FPL iznad područja Kladnja, Vlasenice i Han-Pijeska izazvao je brojne spekulacije i zabrinutosti među građanima.

Ovaj misteriozni avion, tipa Tecnam P2006T, koji operira pod MGGP Aero, viđen je kako leti na niskoj visini od samo 750 stopa, pri brzini od 75 čvorova.

Putanja leta, jasno prikazana zelenom linijom na aplikaciji Flightradar24, otkriva da avion izvodi čudne manevre preleta iznad ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Da li je riječ o rutinskom zadatku snimanja terena, izviđanju ili nečemu mnogo ozbiljnijem?

Građani su već izrazili svoje sumnje. Mnogi vjeruju da je ovo samo još jedan u nizu letova koji služe za tajne misije snimanja terena, ali postoje i oni koji smatraju da se radi o nečemu daleko opasnijem.

Glasine o “prskanju” građana otrovima postaju sve glasnije, a strah i neizvjesnost rastu.

Avion je polijetao iz Tuzle, a daljnje informacije o njegovoj destinaciji nisu dostupne. Ova neizvjesnost dodatno podgrijava sumnje među stanovništvom.

Zašto bi avion ovako letio iznad naših glava, ako nema nešto što vlasti žele sakriti od nas?

Dok čekamo zvanične informacije, građani ostaju uznemireni i u iščekivanju odgovora. Da li je ovaj let zaista bezopasan ili je znak nečega mnogo mračnijeg što se dešava iznad naših glava? Vrijeme će pokazati, ali do tada, ostajemo budni i skeptični.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79