Azerbejdžan saopćio da je predsjednik Nagorno-Karabaha teško ranjen, stigao odgovor

Predsjednik samoproglašene republike Nagorno-Karabah Araik Arutjunjan teško je ranjen u napadu azerbejdžanskih oružanih snaga, saopćio je zamjenik predsjednika Azerbejdžana Hikmet Gadžiev na brifingu u vojno-informativnom centru.

“Usljed preciznog napada azerbejdžanske vojske lider samoproglašene republike Nagorno-Karabag teško je ranjen”, rekao je on.

No, ubrzo je stigao odgovor iz Nagorno-Karabaha. Arutjunjanov prtparol Vagram Pogosjan izjavio je da informacija o ranjavanju predsjednika nepriznate republike nije tačna.

Post [M,D] Text - ADX / Video

“To je apsolutna dezinformacija. Predsjednik je živ i zdrav, u potpunosti ispunjava svoje dužnosti, upravo se obratio putem video-snimka. Shvatamo da sve predsjednikove zdravorazumske odluke izazivaju paniku u Azerbejdžanu, ali po ovom pitanju moramo da ih razočaramo”, rekao je Pogosjan.

Alijev: Nema prekida borbenih aktivnosti dok se Armenija ne povuče iz Nagorno-Karabaha

Post [M,D] Text - ADX / Video

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79