Bacio majku s balkona: Miljan Žarković osuđen na 12 godina zatvora

Okružni sud u Istočnom Sarajevu osudio je na 12 godina zatvora Miljana Žarkovića (39) zbog ubistva 65-godišnje majke Dese.

Ovu informaciju potvrdio nam je advokat Bakir Hećimović koji je zastupao optuženog Žarkovića.

Optuženi je nesretnu ženu je 21. decembra 2018. godine, bacio sa balkona stana na šestom spratu zgrade u kojoj su živjeli, prenosi Avaz.

Miljan Žarković je do u detalje opisao okolnosti koje su dovele do jezivog ubistva. Naveo je da je kobnog 21. decembra čitav dan proveo vozeći se po Milićima s prijateljima pijući pivo i pušeći marihuanu. Prema njegovom kazivanju, kući se pijan vratio oko 23 sata, kada se odigrava drama.

– Čitajući novine, naišao sam na jedan članak u kojem se opisuje da je u Beču ubijen Vladimir Aroganović, kojeg znam odranije, i ta vijest me je potresla, ne znam zbog čega – kazao je policajcima Žarković.

On u iskazu tvrdi i da je počeo plakati te je otvorio prozor svoje sobe i bacio monitor kroz prozor, a polomio je i ogledalo. Nakon toga je prešao na balkon i počeo bacati stvari, a roditelji su krenuli za njim.

– Dok sam sjedio, otac me je udario šakom po potiljku i čelu. Ono što mi je ostalo upečatljivo, tada mi je zbog toga bljesnulo pred očima. Nekoliko trenutaka smo se gurali na balkonu i ja sam uzeo kantu s kiselim kupusom i bacio je, malo je falilo da i ja padnem. Majka i ja smo se gurali na balkonu uz samu ogradu. U jednom trenutku čega se sjećam je to da majka pada s terase odnosno preko ograde i leti ka zemlji. Mislim da je udarila u neku od terasa ispod nas – naveo je Žarković šokirajući inspektore.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79