Bad Blue Boysi traže da se zaustavi linč: Ne igrajte se životima mladih ljudi

Bad Blue Boysi su se oglasili nakon sukoba u Atini u kojem je poginuo navijač AEK-a Michalis Katsouris.

Prozvali su dio hrvatske javnosti za “nezapamćeni linč na Bad Blue Boyse” te poručili da je grčka policija kompromitirana i da režira scenarij.

– Prisiljeni smo oglasiti se nakon nezapamćenog linča na Bad Blue Boyse u Atini koje su pokrenuli grčki mediji i njihova javnost. U svemu tome, nažalost, sudjeluje i dobar dio hrvatske javnosti i medija.

Nevjerojatna je lakoća kojom hrvatski mediji prihvaćaju to da se našim pripadnicima stavlja na teret odgovornost za tragediju koja se dogodila, a da ne postoje nikakvi dokazi za to. Niti mogu postojati, što će vrijeme uskoro i pokazati.

Postoji samo takozvana “istraga” kompromitirane grčke policije čiji je jedini cilj da se naknadno režira scenarij prema kojem će se sramotna gesta upotrebe noža u navijačkom sukobu prišiti Hrvatima, kako bi se zadovoljili krvožedna javnost, mediji i politika. Istovremeno, sedmorica naše braće koji se nalaze u Atini zadobili su povrede od korištenja noževa.

Trojica su ranjena ispaljenim signalnim raketama, a jedan pripadnik naše grupe zadobio je čak sedam (7!) ubodnih rana. Postoji li iko u Hrvatskoj kome ove činjenice remete narativ po kojem su Bad Blue Boysi odgovorni za najteže kvalifikacije koje im se stavljaju na teret?

Apeliramo na sve medije i svu hrvatsku javnost: Zaustavite ovaj linč usmjeren na stotinu hrvatskih građana i ne sudjelujte u njemu! Ne uništavajte i ne igrajte se životima mladih ljudi zbog senzacionalizma – poručili su navijači Dinamo Zagreba.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79