Bahati političari izignorisali novinare, sjeli u skupe limuzine i otišli

Bahati političari izignorisali novinare, sjeli u skupe limuzine i otišli


 

U zgradi Delegacije Evropske unije u Sarajevu završen je sastanak predstavnika Trojke i HDZ-a sa šefom Delegacije EU u BIH ambasadorom Johannom Sattlerom.

Iz zgrade su izašli Dragan Čović, Borjana Krišto, Nermin Nikšić, Nerin Dizdar, Denis Zvizdić i Edin Forto.

Iako se očekivalo da će okupljenim novinarima, koji su više od sat čekali kraj sastanka na 30 stepeni celzija, saopćiti ono o čemu su razgovarali, oni su po izlasku otišli direktno u službene limuzine i udaljili se. Osim Forte koji je došao pješke.

Navodno je dogovor svih aktera da ne iznose detalje razgovora. Prema nezvaničnim informacijama, razgovaralo se o aktuelnoj političkoj situaciji, a jedna od tema je bila i Ustavni sud BiH odnosno imenovanje sudije iz FBiH te neodržavanje sjednica Federalnog parlamenta od dana kada je imenovana nova vlada piše Klix.

Sastanak HDZ-a i Trojke ranije je najavio Čović, a domaćin je trebao biti SDP- Zbog posjete Viktora Orbana, premijera Mađarske, sastanak je trebao biti odgođen, ali će se ipak održati i to zgradi Delegacije EU. Zvanične najave sastanka nije bilo.

S obzirom da ovih dana u Federaciji BiH vlada mala politička kriza jer Parlament FBiH nije zasjedao skoro dva mjeseca, a nije izabran ni sudija za Ustavni sud BiH, pretpostavlja da će ovo biti teme sastanka.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija