Bahtanović izbačen iz komisije u općini Centar nakon prelaska u stranku Rame Isaka

Mirsad Bahtanović, političar iz Sarajeva, tvrdi da je izbačen iz komisije Općine Centar nakon što je prešao u Snagu naroda, stranku na čijem je čelu Ramo Isak.

Prethodno je bio član Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH), a smijenjen je sa pozicije potpredsjednika Komisije za izbor i imenovanja.

Bahtanović ističe da je njegovo razrješenje uslijedilo ubrzo nakon što je na društvenim mrežama objavljena fotografija na kojoj je sa predsjednikom Snage naroda, što je, prema njegovim riječima, izazvalo reakciju unutar SBiH-a. On tvrdi da je bio prisiljen povući se sa kandidatske liste SBiH-a jer nije bilo prostora za mlade članove, zbog čega je odlučio napustiti stranku.

Općinsko vijeće je na sjednici održanoj 4. jula donijelo odluku o njegovom razrješenju sa 17 glasova “za” i pet suzdržanih, čime je formalizirana odluka o njegovom uklanjanju iz komisije. Bahtanović je izjavio da su ključni ljudi u njegovoj bivšoj stranci odgovorni za njegovu smjenu te da nije bilo drugih valjanih razloga za njegovo uklanjanje.

Izvinivši se načelniku Srđanu Mandiću zbog eventualnih nesporazuma, Bahtanović je istakao da je uvijek radio u interesu građana te pozvao načelnika na zajednički obilazak mjesnih zajednica kako bi se uvjerili u stanje na terenu i potrebe građana.

Reakcije na ovu smjenu unutar Općine Centar i dalje se očekuju, a ostaje da se vidi kako će ovaj potez uticati na političku dinamiku unutar općinskih struktura.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79