Bajkerima iz Srbije zabranjen ulazak na Kosovo

 

Bajkeri Srbije koji su jutros u okviru humanitarne “Bike Rock misije” krenuli put Sjeverne Mitrovice, kako bi pružili podršku i pomoć kosovskim Srbima, nije dozvoljen ulazak na Kosovo preko prijelaza Jarinje.

Kako javlja reporter Kosovo online, njima su pripadnici Kosovske policije saopštili da im ulazak na Kosovo nije dozvoljen iz bezbijednosnih razloga.

Ranije danas zamenik direktora policije za sjeverni region Veton Eljšani potvrdio da su na punkt u blizini prijelaza Jarinje poslata oklopna vozila Kosovske policije jer su “neki motociklisti krenuli u tom pravcu i da su vozila Kosovske policije poslata kako se ne bi kršio javni red”.

Bajker Milić Radević, organizator misije, rekao je da su od Kosovske policije dobili obavještenje “da ne može nijedan bajker i motor da uđe na Kosovo”.

“Pitali smo da li će to važiti i ako sutra dođemo, rečeno nam je da ni mi ni motori ne možemo na Kosovo. Skrenuli su nam pažnju da se na oko 300 metara od prijelaza nalaze oklopna vozila i borna kola Kosovske policije i da nam je pametnije da ne ulazimo”, kaže on.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79