Bajrović dramatično: Važniji su nam četvrti i peti safovi u Vodovodu u Sarajevu nego Srebrenica!

Najveći dobitnik izbora je NiP, stranka koja je izašla iz SDA! Ideja koju NiP predstavlja je varijacija na temu SDA iz bliske prošlosti kad je SDA imala razumijevanja prema HDZ-u. Drugi najveći pobjednik je Draško Stanivuković! Nametnuo se kao alternativa Dodiku! Dodik će morati krenuti ka centru!

Zbog neregularnosti u izbornom procesu u Srebrenici treba poništiti izbore! Ovo je poluvrijeme u fudbalskoj utakmici! Dio ljudi koji žele promjene lokalizirani u Sarajevu, Banjoj Luci i Bijeljini! U ostatku zemlje nema promjena!

Najveći pobjednik izbora je demokratija u BiH. Najveći gubitnik izbora je mit o nacionalizmu u Sarajevu. U Sarajevu nema nacionalizma! U BiH je problem u savezništvu Dodika i Čovića! Najvažnija stvar je uzeti im pravosuđe! Tegeltiju koji je Dodikov i koji od VSTV-a pravi privatnu prćiju i Tadićku koja je tužiteljica HDZ-a!

Radončić i DF doživjeli pad zbog koalicije sa SDA! U Sarajevu se vodi bitka ko će prije Čoviću otići u krilo! On drži federalnu Vladu kao nagradu za onog ko mu bude dao Izborni zakon!

Senad: Ko će mu ga dati?

Bajrović: Ja se nadam niko! Najvažnija stvar je da se 2022. Čoviću uzme Dom naroda! Ponuda Čoviću je ako se bira iz Doma naroda da se onda smanje ovlasti Predsjedništva BiH da se pojačaju ovlasti Vijeća ministara, a da Čović pristane da Dom naroda Federacije se svede na nivo Vijeća naroda u RS-u!

Ušli smo u MAP i zato smo imali vojne vježbe sa američkim zrakoplovstvom! VSTV i Granična policija glavni uzroci krize u BiH! Srbija i Hrvatska ratne ciljeve završavaju mirnodopskim sredstvima! Bidenova pobjeda za BiH veliki plus! Bilo bi dobro da Visoki predstavnik bude Britanac ili Amerikanac! Odličan sam s Komšićem! Bakira poznajem površno…Senad: A u njega mu ženu? Reuf: Seku nisam upoznao!

Od Bidena trebamo da očekujemo mnogo! Dva američka F16 aviona su letjela iznad Bosne, šta to znači nego da smo u NATO MAP-u!

Na pitanje šta rade američki avioni F16 iznad BiH, a da ni Dodik ni Izetbegović nisu reagovali, Bajrović je odgovorio:

“Svi su zagledani u Republiku Sarajevo, kao da na Kozijoj ćupriji završava BiH, a Boga mi ne završava, ja sam živio i u Srebrenici, Bratuncu, Derventi, Doboju i u Livnu, svuda ima Bosne i Hercegovine.”

Senad mu je na to rekao da su sveli državu na Kanton Sarajevo.

Bajrović je odgovorio da je važnije i da je fokus javnosti “Ko je prvi, drugi, treći, četvrti i peti saf u Vodovodu u Sarajevu ima veću pažnju nego izbori u Srebrenici. To je sramotno, to je poraz ideje Bosne i Hercegovine gdje je ona najvažnija.

“F16 je zaboravljen radi prvog, drugog, trećeg safa”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79