Iz Sarajevo Taxija se ograđuju od svog pijanog vozača Bakira Dortbučuka, mogao bi ostati bez posla!

Pijani vozač Sarajevo Taxija Bakir Dortbučuk danas je napravio saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povrijeđen vozač romobila.

Pored pijanstva i teže saobraćajne nesreće, Dortbučuk je ometao policajce tokom obavljanja uviđaja, galamio i psovao im.

Uhapšen je sa utvrđenih 1,47 promila alkohola u krvi.

Postavlja se pitanje šta pijani vozač Sarajevo Taxija radi za volanom, kako može upravljati vozilom za prevoz putnika i da li su ostali učesnici saobraćaja u Sarajevu sigurni sa ovakvim profesionalnim vozačima?

Da bi neko lice bio taksista u Sarajevu potrebno je da ima položen državni saobraćajni ispit, ima uredno ljekarsko uvjerenje, potvrdu da nije kažnjavan.

Prema informacijama Crne Hronike, Dortbučuk će nakon današnjeg incidenta biti kažnjen, te bi mogao ostati bez posla.

Kako bismo saznali da li će bahato-pijani vozač Bakir Dortbučuk ostati bez posla ili bar biti sankcionisan, pozvali smo Hasiba Lošića iz Interne kontrole Sarajevo Taxija.

Iz Sarajevo Taxija se ograđuju od postupaka svog vozača Dortbučuka, te nam Lošić tvrdi da će Dortbučuk biti sankcionisan nakon što dobiju zapisnik od ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

“Prije svega želim da poželim brz oporavak povrijeđenom vozaču romobila. Mi sada čekamo zvaničan zapisnik od sarajevske policije i ukoliko se ustanovi da je Dortbučuk bio pijan za vrijeme vožnje pokrenut ćemo postupak prema ministarstvu saobraćaja za oduzimanje dozvole za rad vozaču”, potvrdio je Hasib Lošić za Crnu Hroniku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79