Bakir Izetbegović: Postoji još mnogo prostora da se položaj radnika popravi

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović uputio je čestitku radnicima u Bosni i Hercegovini povodom Prvog maja.

– Svim radnicima u Bosni i Hercegovini, posebno onima iz realnog sektora, čestitam Prvi maj, Međunarodni praznik rada.

U posljednjim godinama radnička prava i socijalni položaj radnika u značajnoj mjeri su unaprijeđeni, što je rezultat reformskih procesa koje je provodila Vlada Federacije BiH. To je i razlog zbog kojeg na ulicama naših gradova nismo gledali radničke proteste ili imali brojnije štrajkove, što je u mandatima nekih ranijih vlada bila svakodnevica.

Postoji, naravno, još mnogo prostora da se položaj radnika popravi, jer je borba za radnička prava, ekonomski razvoj i društvo socijalne pravde kontinuirana.

SDA će, kroz djelovanje u parlamentima na svim nivoima vlasti, nastaviti da bude partner svim radničkim kategorijama i da se zalaže za popravljanje njihovog statusa – poručio je Izetbegović, saopćeno je iz SDA

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79