Bakir Izetbegović prijetećim tonom: Milanoviću bi bilo bolje da manje govori

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović gost je emisije N1 studio uživo.

“Gospodin Milanović mnogo govori za jednog predsjednika i mislim da bi bilo bolje da manje govori i da više razmisli prije nego nešto kaže. Govoriti o užasnim zločinima, o genocidima, relatizivirati, to su odveć bolne stvar da bi se o tome olako pričalo. Vidim da uspoređuje je li neki genocid veći, manji, to ne treba raditi, to vrijeđa ljude.

U BiH, svi Hrvati katolici i Bošnjaci muslimani su protjerani s polovice teritorija, napravljeni su koncentracijski logori.

Etničko je počišćeno pola BiH. Hrvatski predsjednik bi to trebao uzeti u obzir i ne govori o tim stvarima olako. Ako je u Jasenovcu za par godino ubijeno toliko ljudi koliko on kaže, onda je u BiH u tih par godina ubijeno više ljudi”, rekao je Izetbegović.

Milanović je indirektno optužio Izetbegovića da licitira žrtvama i da radi žrtvu od svog naroda.

“Generalno, čitav probosanski blok stranaka se iz Hrvatske i Srbije pokušava svesti na neki bošnjački blok, da su to sve Bošnjaci i da je to sarajevska politika.

Pomalo se to sve skupa ismijama i pokazuje se jedan nedostatak respekta. HNS, HDZ i stranke oko njega su dobile na posljendjim izborima 180.000 glasova.

Bosanski blok je dobio 815.000 glasova, barem 200.000 glasova su hrvatski, srpski, iz mješovitih brakova… Ne može se ignorirati multietnička komponenta u bosansku bloku”, kazao je Izetbegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79