Bane Jovanović i Bojan Bogićević su napadači na Senada Sejfića

Bane Jovanović i Bojan Bogićević su napadači na Senada Sejfića


U večernjim satima, u nedjelju, 3. septembra napadnut je mještanin sela Gornja Kamenica Senad Sejfić, a povodom novog napada na povratnike oglasio se potpredsjednik bh. entiteta RS Ćamil Duraković.

Senad krenuo u džamiju kod Zvornika: Nekoliko osoba ga napalo i pretuklo

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

“U entitetu RS ponovo je napadnut povratnik Bošnjak.

Jučer je ispred džamije u Gornjoj Kamenici kod Zvornika napadnut i teško pretučen Senad Sejfić. Dok se vozilom kretao pored džamije, Senada su prvo opkolili, a potom pretukli Bane Jovanović i Bojan Bogićević, Srbi iz susjednog sela Donja Kamenica.

Razgovarao sam sa Senadom. Trenutno je u Tuzli, gdje mu ljekari utvrđuju stepen povreda.

Zvornička policija je lišila slobode počinioce i očekujem da će biti adekvatno i pravedno kažnjeni. Isto tako, tražim konkretnije i strožije mjere bezbjednosti građana ovog entiteta.

Sve što se dešavalo u proteklom periodu – destabilizacija mira u BiH i regionu, manipulacija javnosti, slaba reakcija Međunarodne zajednice, neozbiljna, zlonamjerna i neodgovorna politika – rezultira učestalijim ovakvim i sličnim slučajevima.

Privedena dvojica muškaraca jer su pretukla Senad kada je išao u džamiju

Pozivam sve policijske, pravosudne i sigurnosne strukture, političare na svim nivoima i funkcijama i sve ostale nadležne da Bosnu i Hercegovinu napravimo ljepšim i sigurnijim mjestom življenja, jer njeni građani zaslužuju državu koja će ih štiti u svakom trenutku, kako god da se zovu”, poručio je Duraković.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija