Banja Luka uvodi drive-in testiranje na koronu

Šator u kojem će sutra ujutro u 8.30 početi testiranje građana na Covid-19 u automobilima postavljeni su danas na Malti u Banjaluci.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, je rekao da će već prvog dana na ovoj novoj lokaciji za testiranje biti uzeti uzorci od 150 građana, javljaju Nezavisne.

– Na ovu lokaciju će dolaziti pacijenti sa uputnicama gdje će iz automobila obaviti test na Covid-19 i poslije toga će moći ići kući, rekao je Radojičić.

Dodao je da se time rasterećuje lokaciju za testiranje kod Poliklinike, a sa druge strane smanjujemo kontakte građana, jer će na novoj lokaciji testiranja biti obavljena u automobilu.

– Ovdje će se u jutarnjem terminu uzimati uzorci, a građani ovdje dolaze isključivo sa uputnicama, znači ovo nije lokacija za komercijalno testiranje, kazao je Radojičić.

Osim toga, kako javljaju Nezavisne, promijenjeno je i mjesto rada prijemne ambulante na UKC Banja Luka.

Usljed pogoršane epidemiološke situacije došlo je do reorganizacije Univerzitetskog kliničkog centra RS, te je prijemna ambulanata za suspektne i pozitivne osobe na virus korona umjesto u Klinici za infektivne bolesti UKC RS u sjevernom krilu (nekadašnji Urgentni centar), dok Urgentni centar UKC RS hitne medicinske nekovid slučajeve prima u južnom krilu (zgrada Poliklinike).

Rukovodstvo i zaposleni UKC RS će i dalje nastaviti da pružaju maksimalnu zdravstvenu zaštitu stanovništvu Republike Srpske u vanrednim okolnostima izazvanim pandemijom kao što su to radili i do sada, saopćeno je iz UKC-a RS.

Kako navode, svi raspoloživi ljudski, materijalni i tehnički resursi su stavljeni u službu zaštite zdravlja stanovništva, te još jednom pozivaju građane na poštovanje propisanih mjera, kako bi se spriječio najcrnji scenario i kolaps zdravstvenog sistema.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79