Banjalučki advokat najavio kolektivnu tužbu protiv MUP-a zbog napada na građane

Advokat Milan Malešević iz Banjaluke najavio je kolektivnu tužbu protiv pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova RS i pojedinih tužilaca u vezi sa napadom specijalaca na grupu „Pravda za Davida“ 25. i 30. decembra.

– Trebaće vremena da se sve to objedini u jednu tužbu, ali namjeravam to da uradim. Ne bih volio da idu pojedinačno, nego u jedan postupak. Ako bi sve to došlo do suda za ljudska prava u Strazburu, onda bismo imali mnogo više šansi za uspjeh – istakao je Malešević.

Malešević tvrdi da osnova za tužbu i te kako ima, jer su mnogi koji su okupljeni u grupi „Pravda za Davida“ pretrpjeli ogromnu materijalnu i nematerijalnu štetu. On dodaje da mnogi i dalje trpe razne pritiske.

– Pojedini su na bolovanju i umanjena im je plata. Nekima su polomljeni udovi i rebra. Svi su pretrpjeli strah i osjećaju ga i dalje, kao i duševnu bol zbog svega što su prošli. Ako dodamo da je riječ o državnom teroru, šanse za uspjeh na nekoj nezavisnoj instanci drastično rastu – kazao je Malešević.

On dodaje da svi građani prema kojima su primijenjeni sila i zastrašivanje nisu slomljeni. Malešević kaže da su oni sada „duplo motivisaniji da istraju u borbi za istinu i pravdu“.

– Mislili su da će ih tako slomiti, ali nisu u tome uspjeli. Mislili su da će silom riješiti sve, a ljudi su sad odlučniji nego ikada da idu do kraja. Vidjećemo da li će onima koji su odgovorni za premlaćivanje biti do smijeha ako ovaj predmet dođe do Strazbura – kazao je Malešević.

Izvor: Srpskacafe

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments