Banjalučki biznismen i firma optuženi za prisvajanje više od osam miliona KM

Policijska uprava Banja Luka danas je prema informacijama Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka podnijela izvještaj protiv pravnog lica i Đ.D. iz Banjaluke, odgovornog lica u tom pravnom licu, optužujući ih za niz krivičnih djela koja su rezultirala gubitkom više od osam miliona KM.

Optuženi se terete za ukupno 20 krivičnih djela počinjenih u periodu od 2015. do kraja 2021. godine, čime su nanijeli štetu brojnim građanima i firmama.

Đ.D. se sumnjiči za šest prevara u privrednom poslovanju, pet povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, kao i njihovo falsifikovanje ili uništavanje, te za nepravilno izdvajanje sredstava pravnih lica i oštećenje povjerilaca.

Pravno lice je također pod sumnjom za šest prevara u privrednom poslovanju i oštećenje povjerilaca.

Prema saopštenju iz banjalučke policije, osumnjičeni su, realizacijom ovih krivičnih djela, stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 8.258.370 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79