Bavit ćemo se školama kao da su zdravstvene ustanove, djecu ćemo slati na psihijatriju

Bavit ćemo se školama kao da su zdravstvene ustanove, djecu ćemo slati na psihijatriju


Saudin Sivro, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo ocijenio je dopis resornog ministarstva kojim se šalju preporuke za rad sa učenicima i roditeljima učenika nakon tragičnog događaja u Srbiji kao nesmotren, površan i neodgovoran.

Prije svega javili su nam se članovi stručnih timova, pedagozi škola i pitaju da li da postupaju po Pravilniku ili informaciji jer je jedno s drugim u koliziji. Onda nam se javljaju ljudi koji su advokati, roditelji, a među njima i ima onih koji su nezadovoljni iz razloga što je ovakav način postupanja vrlo upitan sa stanovišta ljudskih prava i sloboda te dječijih prava – započeo je Sivro.

Najavljivali su, kako dodaje, i slanje prijava ombudsmenima.

– Izgleda vrlo nesmotreno, površno i neodgovorno slati ovakve dopise na ovakav način. Nekako se kroz redove čita kao “bavit ćemo se školama kao da su zdravstvene ustanove, pa ćemo prosljeđivati djecu na neke psihijatrije”.

Ružan odnos. Dodatno će podgrijati ionako lošu klimu u školama te nastavnike i ostale radnike koji su nezadovoljni cjelokupnom situacijom – kazao je Sivro.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija